Hur man lagar grekisk sallad!
Ingredienser
Sallad i valfri form, exempelvis isbergs, rucola och/eller babyspenat.
En tomat
Gurka -ca lika mycket som tomaten
50g Fetaost
1/4 rödlök
Gröna och/eller svarta Oliver
Till dressingen
Olivolja
Vinäger, exempelvis vitvins balsamvinäger. Det ska vara ungefär lika mycket vinäger som olivolja.
Lime eller citron, om du vill ha en lite syrligare smak på din sallad.
Salt och peppar
Du kan även skära rostade bröd till små krutonger för en knaprigare konsistens.
Hur man gör
Börja med att skölja grönsakerna, sedan är det dags för att skära upp salladen, gurkan, rödlöken och tomaten i storlekar du själv känner dig bekväm med att äta. Lägg ner dessa i en skål för att sedan även bryta/skära/smula ner fetaosten. Ett tips är att skära väldigt små bitar av grönsakerna och osten, eftersom du då lättare kan få med lite av alla komponenter på en och samma tugga. För att göra dressingen kan du antingen ta fram en egen liten skål för detta om du lagar mat till flera, men om det endast är till denna portion går det lika bra att måtta ner dressing-ingredienserna direkt i salladsskålen. Det vill säga; ungefär lika mycket vitvinsvinäger som olivolja, och för extra syrlighet är limejuice ett bra val. Sedan kan du krydda med salt och peppar samt tillsätta krutongerna.
