tipsandtricksforhome.blogg.se

Denna blogg är resultatet av vårt gymnasieprojekt, ett lättillgängligt hjälpmedel för studenter som just flyttat hemifrån! Här kommer du bland annat att finna matlagningsrecept, städtips och ekonomihjälp. Lycka till! Önskar Elina, Erik och Marcus

Hur man lagar grekisk sallad!

Publicerad 2015-12-15 14:45:55 i Matlagning,

Ingredienser

Sallad i valfri form, exempelvis isbergs, rucola och/eller babyspenat.

En tomat

Gurka -ca lika mycket som tomaten

50g Fetaost

1/4 rödlök 

Gröna och/eller svarta Oliver

Till dressingen

Olivolja

Vinäger, exempelvis vitvins balsamvinäger. Det ska vara ungefär lika mycket vinäger som olivolja.

Lime eller citron, om du vill ha en lite syrligare smak på din sallad.

Salt och peppar

Du kan även skära rostade bröd till små krutonger för en knaprigare konsistens.

 

Hur man gör

Börja med att skölja grönsakerna, sedan är det dags för att skära upp salladen, gurkan, rödlöken och tomaten i storlekar du själv känner dig bekväm med att äta. Lägg ner dessa i en skål för att sedan även bryta/skära/smula ner fetaosten. Ett tips är att skära väldigt små bitar av grönsakerna och osten, eftersom du då lättare kan få med lite av alla komponenter på en och samma tugga. För att göra dressingen kan du antingen ta fram en egen liten skål för detta om du lagar mat till flera, men om det endast är till denna portion går det lika bra att måtta ner dressing-ingredienserna direkt i salladsskålen. Det vill säga; ungefär lika mycket vitvinsvinäger som olivolja, och för extra syrlighet är limejuice ett bra val. Sedan kan du krydda med salt och peppar samt tillsätta krutongerna.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Elina II Erik II Marcus

Vi är 3 gymnasieelever som går sista året på teknikprogrammets designinriktning.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela