Hur man lagar Ratatouille!
För att laga denna maträtt behöver du följande ingredienser:
1 röd Paprika
1 stor gul lök
1 Aubergine
1 Zucchini
En burk finkrossade tomater
3 Vitlöksklyftor
1 liten Chilifrukt eller ca ett dussin droppar tabasco
1 nypa socker (Socker tillsätts för att detta kompletterar tomatsmaken, precis som salt kompletterar smaken av choklad.)
½ lime
Börja med att skära upp alla grönsaker (det vill säga vitlöken, gullöken, paprikan, auberginen, zucchinin och chilifrukten). Häll sedan vitlöken, gullöken och chilifrukten i en wokpanna med lite olja i botten. När löken har fått en gyllen nyans färg är det dags att tillsätta resten av de uppskurna grönsakerna. Ha tålamod och stek dessa i wokpannan till och med att de blivit lite mjuka. När detta har skett ska du tillsätta de finkrossade tomaterna samt en nypa socker. När ratatouille-såsen puttrat i några minuter så har den blivit tillräckligt varm och du kan då smaksätta rätten med lime strax innan det är dags för servering. Denna rätt är god till både pasta som ris.
1 röd Paprika
1 stor gul lök
1 Aubergine
1 Zucchini
En burk finkrossade tomater
3 Vitlöksklyftor
1 liten Chilifrukt eller ca ett dussin droppar tabasco
1 nypa socker (Socker tillsätts för att detta kompletterar tomatsmaken, precis som salt kompletterar smaken av choklad.)
½ lime
Börja med att skära upp alla grönsaker (det vill säga vitlöken, gullöken, paprikan, auberginen, zucchinin och chilifrukten). Häll sedan vitlöken, gullöken och chilifrukten i en wokpanna med lite olja i botten. När löken har fått en gyllen nyans färg är det dags att tillsätta resten av de uppskurna grönsakerna. Ha tålamod och stek dessa i wokpannan till och med att de blivit lite mjuka. När detta har skett ska du tillsätta de finkrossade tomaterna samt en nypa socker. När ratatouille-såsen puttrat i några minuter så har den blivit tillräckligt varm och du kan då smaksätta rätten med lime strax innan det är dags för servering. Denna rätt är god till både pasta som ris.
