Snabb Mikroomelett
Denna rätt passar perfekt som frukost, mellanmål, eller någon annan måltid som behöver ordnas kvickt.
Ingredienser:
2 ägg
Salt och peppar
2 matskedar mjölk/grädde/vatten
Samt valfria smaksättningar, tips till dessa är:
Tomat
Fetaost
Paprika
Svarta oliver
Hur man gör:
Börja med att knäcka äggen i en skål, tillsätt sedan mjölken, det skall vara lika många matskedar som antalet ägg du hade. Du kan även krydda på lite salt och peppar nu för mer smak. Rör därefter om med en gaffel till och med att blandningen blir slät och inte längre är uppdelad. Nu ska du sätta skålen i mikron på medium-hög värme i ungefär en minut, kom ihåg att ta ut gaffeln innan! Efter minuten har gått så är det dags för att ta ut skålen ur mikron och blanda runt lite i den halvfärdiga äggröran. Eftersom att detta just ska bli en äggröra är det viktigt att röra om i det här läget, för att inte äggen ska förvandlas till en kaka. Skär därefter upp och tillsätt de smaksättningar du valt i lagom små bitar, för att sedan återigen placera skålen, utan gaffel i, tillbaka i mikrovågsugnen. I ungefär en minut till, eller till och med att hela äggröran har stelnat. Därefter är äggröran klar att äta.
Ingredienser:
2 ägg
Salt och peppar
2 matskedar mjölk/grädde/vatten
Samt valfria smaksättningar, tips till dessa är:
Tomat
Fetaost
Paprika
Svarta oliver
Hur man gör:
Börja med att knäcka äggen i en skål, tillsätt sedan mjölken, det skall vara lika många matskedar som antalet ägg du hade. Du kan även krydda på lite salt och peppar nu för mer smak. Rör därefter om med en gaffel till och med att blandningen blir slät och inte längre är uppdelad. Nu ska du sätta skålen i mikron på medium-hög värme i ungefär en minut, kom ihåg att ta ut gaffeln innan! Efter minuten har gått så är det dags för att ta ut skålen ur mikron och blanda runt lite i den halvfärdiga äggröran. Eftersom att detta just ska bli en äggröra är det viktigt att röra om i det här läget, för att inte äggen ska förvandlas till en kaka. Skär därefter upp och tillsätt de smaksättningar du valt i lagom små bitar, för att sedan återigen placera skålen, utan gaffel i, tillbaka i mikrovågsugnen. I ungefär en minut till, eller till och med att hela äggröran har stelnat. Därefter är äggröran klar att äta.
